Përmes një postimi Ambasada gjermane në Kosovë ka uruar për formimin e qeverisë së re.

Sipas kësaj ambasade pritet që të vazhdojë bashkëpunimi dhe të mbështetet ligji dhe zhvillimi ekonomik i vendit.

Përveq tjerash kjo ambasad ka kërkuar edhe rifillimin e dialogut me Serbinë.

Po ashtu në këtë postim thuhet që inkurajohet qeveria e re që të nis zbatimin e axhendës së saj për reforma në vend.

Postimi i plotë:

Urime Qeverisë së re të Kosovës për themelimin e saj në seancën e sotme të Kuvendit!
Si partner i gjatë i institucioneve të Kosovës, ambasada gjermane mezi pret të vazhdojë bashkëpunimin tonë, të mbështesë shtetin e ligjit në Kosovë dhe zhvillimin ekonomik të vendit. Ne inkurajojmë qeverinë e re të nisë zbatimin e axhendës së saj ambicioze të reformës për këtë vend dhe të rifillojë dialogun me Serbinë në një proces negociatash të strukturuar mirë të lehtësuar nga BE.
Për të gjitha këto procese vendimtare, si të brendshme ashtu edhe të jashtme, Gjermania është gati të mbështesë Qeverinë e Kosovës dhe për popullin e Kosovës.