Connect with us

KOSOVË

Depresioni dhe ankthi, problemi më i madh për adoleshentët

Published

on

Shumica e adoleshentëve thonë se depresioni dhe ankthi janë problemet më të mëdha me të cilat ballafaqohen gjenerata e tyre.

Në një studim të “Pew Research Ceneter” del se 70% e grupmoshës 13-17 vjeç në SHBA e shohin shëndetin mendor si një “problem të madh”, ndërsa 96% e kanë cilësuar si “problem të vogël”.

Bulizimi është një tjetër shqetësim për adoleshentët që me 90% e listojnë si problemi të dytë më madhor për ta.

Sipas këtij studimi të “Pew Research Ceneter”, droga dhe alkooli janë shqetësime që radhiten në vendin e tretë dhe të katërt.

Adoleshentët e kanë cilësuar si shqetësim edhe varfërinë si dhe shtatzëninë në adoleshencë.

Continue Reading