Connect with us

KOSOVË

Disa nga shkaktarët e humbjes së shikimit

Published

on

Syri është njëri ndër organet më të thjeshta që detekton dritën dhe ngjyrën.

Por në jetën e përditshme shumë njerëz krijojnë disa shprehi të cilat e dëmtojnë shikimin, madje në të shumtën e rasteve rezulton edhe me humbjen e tërësishme të shikimit.

Disa nga këto shprehi janë si: përdorimi i produkteve të grimit në sy më të vjetra se tre muaj, konsumimi i tepërt i produkteve të grurit, vendosja e pikave në sy pa rekomandimin e mjekut, mos konsumimi i mjaftueshëm i ujit, mos vendosja e syzeve gjatë dimrit, gjumi jo i mirë.

Si dhe gjumi me lente të kontaktit, po ashtu fërkimi i syve, dhe stresi i tepërt.

Continue Reading