Connect with us

BOTË

Dy arkitektë italian triumfojnë në garën për rigjenerimin e qyteteve ndaj sfidave urbanistike

Published

on

Promovimi i Kulturës Arkitekturore dhe Figura e Arkitektit, ka shpërblyer dy arkitektët italian Paolo Bellonin dhe Mario Bonicelli me çmimin për “Punimet në hapësira të hapura, infrastruktura dhe peizazhe”.

Juria njeh kuptueshmërinë e qartë të veprës në tërësi dhe të sekuencës së zonave, si dhe menaxhimin e kujdesshëm të marrëdhënies midis hapësirave dhe ndërtesave të rrugëve dhe sheshit.

Koncepti i zoonimit të diferencuar është zhvilluar në mënyrë vendimtare, si dhe futja kompozicionale e bimësisë, integrimi i kujdesshëm i dritës dhe ujit, si dhe përdorimi inteligjent i materialeve dhe nuancave të ngjyrave.

Projekti u realizua në mënyrë konsistente, që nga konceptimi i tij, deri në cilësinë e lartë të detajeve dhe ekzekutimit.

Ky çmim për rigjenerimin e qyteteve ofron një përgjigje frymëzuese ndaj sfidave aktuale në lidhje me hapësirat publike dhe për këtë arsye përfaqëson një shembull inkurajues dhe alternativ ndaj standardeve të përbashkëta.

Në të njëjtën kohë, projekti është inovativ si dhe tregon një nivel të lartë angazhimi social, përbën një përbërje të shkëlqyer dhe është krijues në detaje.

Edicioni i IX i Festivalit të Arkitektit u mbajt në kuadër të nismave të ndërmarra nga Evropa me #NewEuropeanBauhaus

Continue Reading