Connect with us

KOSOVË

Haradinaj: Sot dita përcaktuese për vendin

Published

on

Shefi i qeverisë Ramush Haradinaj e ka përshkruar si shumë të rëndësishme ditën e enjte, kur deputetët e votuan projektligjin për themelimin e ninistrisë së mbrojtjes.

Ky është postimi i tij:

“Me të drejtë një prej ditëve më përcaktuese për vendin në konsolidim të shtetit dhe në rrugën drejt NATO-s. Me votimin në lexim të parë të pakos së ligjeve për FSK-në, deputetët e Kuvendit vulosën të drejtën e shtetit tonë sovran për tranzicionin e FSK-së në mandat ushtarak dhe mbrojtës, ofruese e sigurisë për të gjithë qytetarët dhe komunitetet, forcë multietnike e profesionale, sipas standardeve të NATO-s. Falënderoj secilin deputet veç e veç dhe të gjitha partitë politike nga pushteti dhe opozita, që për temat nacionale po dëshmojnë koncensus dhe unitet politik. Nga tranzicioni i FSK-së përfitojnë qytetarët e komunitetet në Kosovë, por edhe rajoni ynë dhe partnerët strategjikë.

RH”.

Continue Reading