Connect with us

LAJME

Konjufca: Nuk do të pranojmë asnjë model që synon zhbërjen e shtetit

Published

on

Kryetari i Kuvendit të Kosovës, Glauk Konjufca deklaroi para diplomatëve amerikanë se Kosova në asnjë mënyrë nuk do të pranojë asnjë model, që ka për qëllim zhbërjen e shtetit dhe zbehjen e kompetencave ekzekutive brenda territorit të Kosovës. Këtë deklaratë, kryeparlamentari Konjufca e ka bërë në një takim me Këshillin e Ambasadorëve Amerikanë, të kryesuar nga Timothy Chorba.

“Qeveria e Republikës së Kosovës është jashtëzakonisht e përkushtuar ndaj dialogut dhe gjetjes së zgjidhjes më të mirë për qytetarët e të dyja shteteve, por assesi, në asnjë rrethanë nuk do të pranohen modele që rrezikojnë shtetin dhe lirinë e qytetarëve të Kosovës”, ka thënë Konjufca.

Në takimin rreth dialogut, ndërmjet Kosovës dhe Serbisë, kreu i Kuvendit theksoi se Qeveria e Kosovës është jashtëzakonisht e përkushtuar për gjetjen e një zgjidhjeje të përbashkët e cila është në të mirë të të dyja shteteve dhe nga e cila vendet do të kenë prosperitet në të gjitha fushat.

Në vazhdim të takimit, Kosova, siç ka thënë Konjufca, është projekti më i rëndësishëm i faktorit ndërkombëtar i fundshekullit 20-të, i cili rezultoi me ndaljen e gjenocidit dhe trasoi rrugën drejt pavarësisë së Kosovës.

Duke iu referuar ndihmës që Kosova ka përfituar ndër vite nga Shtetet e Bashkuara të Amerikës dhe vendet demokratike evropiane, Konjufca tha se intervenimi ndërkombëtar dhe pavarësia e Kosovës “nuk ishin vetëm domosdoshmëri e nivelit nacional, por kusht esencial për paqe dhe siguri në rajon dhe Evropë”.

Ai falënderuar diplomatët për kontributin e vazhdueshëm të tyre dhe të shtetit amerikan në zhvillimin e vendeve të Ballkanit Perëndimor, me theks të veçantë Kosovës. Kryeparlamentari kosovar tha se takime të kësaj natyre janë mundësi e mirë për të qëndruar më afër njëri-tjetrit dhe për të trajtuar tema që janë me interes vital për rajonin.

Në anën tjetër, anëtarët e Këshillit të Ambasadorëve ritheksuan vazhdimësinë e mbështetjes së popullit dhe shtetit amerikan për Kosovën dhe aspiratat euro-atlantike të saj, njofton Zyra për Informim e kuvendit./rtk