Connect with us

KOSOVË

KEK njofton se Blloku B2 do të jetë jashtë funksioni deri më 15 nëntor

Published

on

Korporata Energjetike e Kosovës (KEK) njofton se njësia B2 e termocentralit “Kosova B”, ka filluar revizionin e rregullt vjetor deri më 15 nëntor.

Sipas KEK-ut, gjatë kësaj periudhe do të operohet me njësitë A3, A4 dhe B1.

“Korporata Energjetike e Kosovës njofton opinionin se bazuar në Bilancin Vjetor Elektro-Energjetik (BVEE), dhe me qellim të ngritjes së sigurisë së operimeve dhe stabilitetit të njësive gjeneruese gjatë periudhës së dimrit, njësia B-2 e termocentralit Kosova B, ka filluar revizionin e rregullt vjetor (8 ditorë) nga sot deri me datën 15.11.2022”, njofton KEK.

“Gjatë kësaj periudhe po sipas BVEE-së, KEK-u do të operoj me njësitë A3=125 MW/h, A4=125MW/h dhe B1=250MW/h. Gjithashtu nga njësia B1 do të furnizohet edhe Termokosi me rreth 45-50 MW/h energji termike, varësisht nga kërkesa e Termokosit”, përfundon kompania./Teleskopi.info

Continue Reading