Connect with us

LAJME

Kriza energjetike, qyteti zviceran i Lucernit ndan para për secilin qytetar

Published

on

“Secili person, pavarësisht nga mosha dhe statusi i vendbanimit, duhet të paguhen me nga 180 CHF”.

Kriza energjetike ka bërë që të iniciohet një vendim për ndihmën e çdo personi në kantonin Lucern. Lidhur me këtë temë Parlamenti i qytetit të Lucernit është shprehur në favor të dhënies së çdo personi 180 franga.

Secili person, pavarësisht nga mosha dhe statusi i vendbanimit, duhet të paguhen rreth 180 CHF me një fletëpagesë ose një formë tjetër të përshtatshme dhe të lehtë për t’u zbatuar.

Këshilli i qytetit fillimisht refuzoi kërkesën megjithatë, një shumicë e ngushtë e Këshillit të madh të qytetit vendosi në favor të kërkesës.

Vendimi është duke u nënshkruar nga Këshilli i qytetit dhe në javën tjeter pritet miratimi i këtij vendimi./Teleskopi.info

Continue Reading