Me iniciativën e kryetarit të Komunës së Skenderajt, Bekim Jashari është mbajtur takimi me bizneset e kësaj komune, me qëllim për të ofruar ndihmë për personat që kanë pësuar nga tërmeti në Shqipëri.

Në takimin fillestar u grumbulluan 57,800.00 euro, ku nga kjo shumë 5,000 euro do t’i dërgohen familjes Abazi nga fshati Livoç i Epërm i Gjilanit, dy djemtë e së cilës familje kanë humbur jetën nga tërmeti, duke mbetur nën rrënojat e Hotel “Palma”.

Komunikata e plotë e Komunës së Skenderajt:

Me iniciativën e kryetarit z. Bekim Jashari është mbajtur takimi me biznese me qëllim për të ofruar ndihmë për personat që kanë pësuar nga tërmeti në Shqipëri.

Në takimin fillestar u grumbulluan gjithsejt: 57,800.00Euro, ndërsa nga kjo shumë e mjeteve të grumbulluara, 5,000€ iu dedikohen familjes Abazi nga fshati Livoç i Epërm, nga Gjilani.

Gjithashtu, në shenjë solidarizimi dhe ndihme për të gjitha familjet e prekura nga tërmeti në Shqipëri, Komuna e Skenderajt ka marrë iniciativë bashkë me bizneset dhe ekonomitë familjare që të ndihmojnë Shqipërinë, duke dërguar pako ushqimore, veshmbathje e gjëra të tjera elementare dhe për këtë është themeluar komisioni me këtë përbërje:

Kastriot Gashi 044/ 414-377 Ibush Hetemi 044/ 192-199 Ilir Veliu 044/ 192-419 Musa Hajdari 044/ 346-806

Lusim qytetarët që dëshirojnë të ndihmojnë në forma të ndryshme të lajmërohen te komisoni i lartëpërmendur.

Më poshtë lista që kanë kontribuar nga takimi fillestar:

Komuna Skenderaj 20,000€

Bekim Jashari 5,000€

QTA Arjeta 5,000€

Vëllezërit Xani 2,000€

Ilea Group 2,000€

Vëllezërit Geci 2,000€

Alfa Trade 2,000€

Kompania Graniti 2,000€

Nuredin Lushtaku 1,500€

Bekim Haxhiu 1,000€

Vëllezërit Gashi 1,000€

Loni Trade 1,000€

Ismet Commerce 1,000€

NTP Haxha 1,000€

100% Design 1,000€

Kompania Ndërtimi 1,000€

Rreze Comerce 1,000€

Lindi Com 1,000€

Real Market 1,000€

Foto Kabashi 500€

Ferki Mecini 500€

Adi Fix 500€

Urban Technology 500€

Market Jetoni – Rakinic 500€

OVL – Dega Skenderaj 300€

Rent a Car “Diti” 300€ (Tahir Lushtaku)

Musa Hajdari 200€

Dyner Center 150€

Market Neki 100€

Kafiteria te Dyla 100€

Muje Selmani 100€

Nga kjo, Drejtorët e Drejtorive të komunës së Skenderajt kanë kontribuar secili nga 100€ dhe të gjithë asambleistët komunal nga 50€.