Connect with us

LAJME

Mehaj e Abbott flasin për situatën e sigurisë në veri të vendit

Published

on

Ministri i Mbrojtjes, Armend Mehaj ka takuar ambasadorin e Britanisë së Madhe, Nicholas Abbott me të cilin ka diskutuar për situatën e sigurisë në veri të vendit tonë si dhe nevojën për normalizimin e gjendjes.

Përmes një postimi në Facebook, Mehaj ka bërë të ditur se ambasadori Abbott shprehu shqetësimin e tij për gjendjen në veri të vendit dhe nevojën për gjetjen e një rrugëzgjidhje për të kthyer normalitetin, për të mirën e të gjithë qytetarëve të vendit por dhe të partneritetit në mes Kosovës dhe vendeve të NATO-s.

“Ambasadorin Abbott e sigurova që Ministria e Mbrojtjes dhe FSK është duke zhvilluar aktivitetet në përputhje me planet e saj të zhvillimit dhe nuk është e përfshirë në aktivitete që janë jashtë fushës së saj të veprimit. Gjithashtu, e njoftova për zhvillimet në Ministrinë e Mbrojtjes dhe Forcën e Sigurisë së Kosovës si dhe i rikonfirmova aspiratat e qytetarëve dhe institucioneve të vendit tonë për integrim në Programin e Partneritetit për Paqe dhe NATO”, ka shkruar ministri Mehaj.

Ai ka thënë të kenë diskutuar edhe për bashkëpunimin me Britaninë e Madhe dhe vendet partnere të NATO si dhe mbështetjen e vazhdueshme që Britania dhe vendet partnere po japin për FSK-në,  zhvillimin e saj dhe ndërtimin e kapaciteteve në përputhje me standardet dhe doktrinën e NATO-së.