Connect with us

KOSOVË

Ministri Ismaili: U ka ardhur fundi çmimeve që dallojnë nga barnatorja në barnatore

Published

on

Ministri i Shëndetësisë, Uran Ismaili, ka thënë se shumë shpejt çmimet e barnave në vend nuk do të dallojnë nga një zonë në tjetrën.

“Që nga fillimi i mandatit kam marrë shumë ankesa të qytetarëve se çmimet e barnave, të cilat ata po i blejnë, dallojnë nga barnatorja në barnatore, duke i vënë ata para detyrimit që të bëjnë shpenzime të larta”, ka shkruar ai në Facebook.

“Por, edhe kësaj padrejtësie që ka dëmtuar xhepin e qytetarëve për rreth dy dekada, po i japim fund. Përmes iniciativës për finalizimin e Udhëzimit Administrativ për rregullimin e çmimeve të barnave, qytetarët tanë, kudo që jetojnë, në fshat ose në qytet, do të mundë ta blejnë ilaçin e tyre me çmim të njëjtë në të gjithë Kosovën”.

“Gjithë këtë po e bëjmë që t’i mbrojmë qytetarët tanë nga shpenzimet dhe t’i ndihmojmë farmacistët që të orientohen vetëm në ofrimin e shërbimit profesional farmaceutik”.

Continue Reading