Connect with us

LAJME

Mjeti i ri i inteligjencës artificiale mund të identifikojë me saktësi kancerin

Published

on

Mjekët, shkencëtarët dhe studiuesit kanë ndërtuar një model të inteligjencës artificiale që mund të identifikojë me saktësi kancerin në një zhvillim që ata thonë se mund të përshpejtojë diagnostikimin e sëmundjes dhe të përshpejtojë pacientët drejt trajtimit.

Kanceri është shkaku kryesor i vdekjeve në mbarë botën. Ajo rezulton në rreth 10 milionë vdekje në vit, ose gati një në gjashtë vdekje, sipas Organizatës Botërore të Shëndetësisë. Megjithatë, në shumë raste, sëmundja mund të kurohet nëse zbulohet herët dhe trajtohet me shpejtësi.

Mjeti i inteligjencës artificiale i krijuar nga ekspertë në fondacionin Royal Marsden NHS, Instituti i Kërkimit të Kancerit, Londër dhe Kolegji Imperial në Londër, mund të identifikojë nëse rritjet anormale të gjetura në skanimet CT janë kanceroze.

Siç shkruan ekskluzivisht Daily Mail, sipas studimit, algoritmi funksionon në mënyrë më efikase dhe efektive sesa metodat aktuale.

Continue Reading