Sipas qeverisë federale në Berlin, ka më shumë se tetë milionë persona të varur nga droga në Gjermani, që do të thotë se çdo i dhjeti person konsumon të paktën një ilaç legal ose të paligjshëm, dhe kokaina është një problem gjithnjë e më serioz.

Policia kufitare gjermane gjeti 4.5 ton kokainë në Hamburg këtë korrik në një anije ngarkese në rrugën për në Antwerp duke transportuar soje.Dhe nuk ishte zbulimi i vetëm i drogës këtë vit. Policia ka sekuestruar më shumë se dhjetë ton kokainë deri më tani këtë vit, gjashtë herë më shumë se pesë vjet më parë.”Kokaina në Gjermani është me të vërtetë një problem. Pas tij është një krim i organizuar shumë mirë.

Tregu evropian tani raportohet se është përmbytur. Kjo është një shqetësim i madh për mua, “tha përfaqësuesi i Qeverisë gjermane, i ngarkuar me lëndë narkotike, Daniel Ludwig (CSU), në një takim vjetor mbi trafikun e drogës dhe përdorimin e drogës në Gjermani.

Katër milionë njerëz janë të varur nga nikotina, 1.6 milion nga alkooli, 300,000 nga kanabisi dhe rreth 166,000 njerëz konsumojnë opium si heroinë ose kokainë.Për rreth gjysmën e tyre, konsumimi i drogës është një problem aq i madh sa edhe humbin punën e tyre, apo edhe përfundojnë në rrugë. Këta janë kryesisht alkoolikë që përbëjnë dy të tretat e të gjithë pacientëve me rehabilitim.Sipas qeverisë federale, preken rreth nëntë deri në dhjetë milion gjermanë.

Megjithatë, konsumi i alkoolit ka qenë duke u ulur ngadalë vitet e fundit në Gjermani, por gjermanët ende pinë më shumë se mesatarja në krahasim me botën.Një studim i bazuar në analizën e ujërave të ndotura në qytetet kryesore të Evropës konfirmon problemin e përdorimit të drogës së rëndë kryesisht në Berlin, Munih, Hamburg dhe Dortmund.