Connect with us

LAJME

Ngjarjet e paralajmëruara të ditës

Published

on

Këto ngjarje janë paraparë të mbahen ditën e sotme:

10:00

Inspektori i Përgjithshëm i Agjencisë së Kosovës për Inteligjencë Kujtim Shala raporton në Komisionin për Mbikëqyrjen e Agjencisë së Kosovës për Inteligjencë. (Ndërtesa e Kuvendit, salla N302)

10:00

Komisioni për Buxhet, Punë dhe Transfere e shqyrton Projektligjin për Institutin e Krimeve të Kryera gjatë Luftës në Kosovë. (Ndërtesa e Kuvendit, salla C203)

10:00

Organizata Ndërkombëtare për Migrim (IOM) prezanton të arriturat e projektit “Avancimi i të drejtave gjuhësore në Kosovë” përkitazi me mbështetjen ofruar institucioneve relevante në avancimin e kornizës politikëbërëse të të drejtave gjuhësore dhe zbatimin efikas të tyre. (Selia e IOM, Lidhja e Pejës, Prishtinë.

11:00

Komuna e Lipjani organizon Akademi Përkujtimore për nder të Ditës së Dëshmorëve. Merr pjesë kryetari Imri Ahmeti. (Objekti i ri i Komunës, Lipjan)

11:00

Komisioni për të Drejtat dhe Interesat e Komuniteteve dhe Kthim shqyrton Projektligjin për ndryshimin dhe plotësimin e ligjeve që përcaktojnë shumën e beneficionit në lartësi të pagës minimale, procedurat e caktimit të pagës minimale dhe shkallët tatimore në të ardhurat personale vjetore. (Ndërtesa e Kuvendit, salla N303)

11:00

Komisioni për Legjislacion, Mandate, Imunitete, Rregulloren e Kuvendit dhe mbikëqyrjen e Agjencisë kundër Korrupsionit e shqyrton Projektligjin për Institutin e Krimeve të Kryera gjatë Luftës në Kosovë. (Ndërtesa e Kuvendit, salla N10)

11:05

Presidentja e Parlamentit Evropian, Roberta Metsola e pret në takim presidenten e Republikës së Kosovës, Vjosa Osmani. (Parlamenti Evropian, Strasburg)

11:20

Presidentja e Parlamentit Evropian, Roberta Metsola bashkë me presidenten e Republikës së Kosovës, Vjosa Osmani mbajnë konferencë për medie. (Parlamenti Evropian, Strasburg) 
11:30
Presidentja e Republikës së Kosovës, Vjosa Osmani, me ftesë të Presidentes së Parlamentit Evropian, Roberta Metsola, i adresohet Parlamentit Evropian. (Parlamenti Evropian, Strasburg)

12:00

Komisioni për Integrim Evropian e shqyrton Projektligjin për ndryshimin dhe plotësimin e ligjeve që përcaktojnë shumën e beneficionit në lartësi të pagës minimale, procedurat e caktimit të pagës minimale dhe shkallët tatimore në të ardhurat personale vjetore, me amendamentet e Komisionit funksional nga aspekti i përputhshmërisë me legjislacionin e BE-së. (Ndërtesa e Kuvendit, salla N 204)

13:00

OJQ “Aktiv”, në bashkëpunim me OJQ “ACDC”, bënë prezantimin e raportit, me titull “Mbështetje e mëtutjeshme për qasje në drejtësi dhe të drejtat e njeriut në rajonin e Mitrovicës”.(Hotel “Sirius”, Prishtinë).

Continue Reading