Connect with us

BOTË

Nismë për të lehtësuar marrjen e pasaportës zvicerane

Published

on

Ka një nismë të re për të lehtësuar procesin e marrjes së pasaportës zvicerane.

Grupi “Aktion VierVierTel” thotë se të gjithë kanë të drejtë të marrin pjesë dhe kushdo që jeton në vend duhet të jetë në gjendje të marrë pjesë në shoqëri dhe të njihet si një anëtar i plotë i komunitetit.

Ai thekson se 2 milionë në Zvicër nuk janë në gjendje të votojnë, shkruajnë mediat zvicerane, përcjell albinfo.ch.

Nisma thotë se çdo fëmijë i lindur nga prindër rezidentë zviceranë duhet të marrë një pasaportë automatikisht dhe ata që jetojnë në Zvicër për pesë vjet dhe kanë njohuri bazë të një gjuhe kombëtare duhet gjithashtu të kualifikohen.

Parlamenti ka refuzuar vazhdimisht thirrjet për ta bërë më të lehtë natyralizimin.

Continue Reading