Connect with us

BOTË

OKB: Në 50 vite kanë ndodhur 12 mijë katastrofa të motit me 2 milionë viktima

Published

on

Moti ekstrem ka shkatërruar thuajse 12 mijë katastrofa nga viti 1970 deri në vitin 2021 në të gjithë botën. Pasojat e këtyre kushteve klimaterike kanë sjellë mbi 2 milionë viktima, 90% prej të cilëve në vendet në zhvillim. Kurse, dëmet në ekonomi kanë qenë thuajse 4.3 tilionë dollarë.

Shifrat u njoftuan sot nga Organizata Botërore Meteorologjike, pjesë e Organizatës së Kombeve të Bashkuara.

Në deklaratë specifikohet se dëmet ekonomike janë rritur dramatikisht por shtohet se përmirësimet e bëra në sistemet e paralajmërimit dhe menaxhimit të katastrofave kanë ulur shkallën e humbjeve në jetë njerëzish në gjysmë shekulli.

OKB tashmë ka si synim kryesor që të sigurojë paralajmërimet e hershme deri në fund të 2027. /A2CNN

Continue Reading