Connect with us

KOSOVË

SBAShK-u : Grevë deri në përmbushjen e kërkesave

Published

on

Raportet e arritura nga Këshilli Qendror Grevist, komunal dhe universitetet, tregojnë se edhe në ditën e 12-të të punësuarit në tërë sektorin e arsimit të Kosovës ishin në grevë të përgjithshme, të vendosur deri në realizimin e kërkesave për ndryshim të koeficienteve në tërë sektorin e arsimit.

Me fillimin e grevës edhe në ditën e 12-të, Kryetari i SBASHK-ut, Rrahman Jasharaj se bashku me nënkryetarin e BSPK-së, Atdhe Hykolli  vizituan grevistët në komunën e Ferizajt, pikërisht në çerdhen “Ardhmëria Jonë”, ora 9:15, SH.F “Gjon Serreqi”  në ora 9:45  duke vazhduar në  SH.M ,, Dr Shaban Hashani” në ora 10:20.

Delegacioni i Këshillit Qendror Grevist, bashkëbisedoi me grevistët për gjendjen aktuale, ku të gjithë ishin të brengosur së institucionet e Kosovës nuk po krijojnë gatishmëri për ti  plotësuar kërkesat e punëtorëve të arsimit, tashmë të njohura   për ngritje të koeficientit prej 30% , nga çerdhet deri në universitet, duke përfshirë të gjithë të punësuarit nga punëtoret teknik deri te rektori.