Shkencëtarët thonë që arsyeja për atë që këta artikuj janë të pasur me antioksidantë të cilët ndihmojnë në zvogëlimin e inflamacionit të organeve të frymëmarrjes, përmirësojnë potencialisht shëndetin e mushkërive dhe ndihmojnë me rastin e përtëritjes së indeve të dëmtuara të cilat kanë ndodhur gjatë pirjes shumëvjeçare të duhanit.