Connect with us

DREJTËSI

Vazhdon sot gjykimi ndaj Pjetër Shalës në Hagë

Published

on

Në Dhomat e Specializuara në Hagë sot në duke filluar nga ora 09 e 30 do të vazhdojë gjykimi ndaj ish-prejëstarit të UÇK-së, Pjetër Shala.

Pjetër Shala, ish-pjesëtari i Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës, më 25 prill e ka dorëzuar dosjen paraprake për gjykimin që po zhvillohet ndaj tij.

Në qendrën e paraburgimit në Hagë Shala ndodhet prej marsit të vitit 2021.

Sipas Speciales “Krimet për të cilat akuzohet Shala u kryen përafërsisht midis 17 majit 1999 dhe 5 qershorit 1999 kundër personave që u mbajtën të ndaluar në fabrikën e metalit në Kukës (Shqipëri), që pretendohet se përdorej prej Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës”.