Connect with us

BOTË

Zuckenberg prezanton META, kompani e teknologjisë sociale

Published

on

Sot në Connect 2021, CEO Mark Zuckerberg prezantoi Meta, e cila bashkon aplikacionet dhe teknologjitë tona nën një markë të re të kompanisë. Fokusi i Metës do të jetë të sjellë në jetë metaversin dhe t’i ndihmojë njerëzit të lidhen, të gjejnë komunitete dhe të rrisin bizneset.

Metaversi do të ndihet si një hibrid i përvojave të sotme sociale në internet, ndonjëherë i zgjeruar në tre dimensione ose i projektuar në botën fizike. Kjo do t’ju lejojë të ndani përvoja zhytëse me njerëz të tjerë edhe kur nuk mund të jeni së bashku – dhe të bëni gjëra së bashku që nuk mund t’i bënit në botën fizike. Është evolucioni i radhës në një linjë të gjatë të teknologjive sociale dhe po sjell një kapitull të ri për kompaninë tonë. Marku ndau më shumë rreth këtij vizioni në letrën e një themeluesi.

Konferenca jonë vjetore Connect bashkon zhvilluesit e realitetit të shtuar dhe virtual, krijuesit e përmbajtjes, tregtarët dhe të tjerë për të festuar momentin dhe rritjen e industrisë. Ngjarja virtuale e këtij viti eksploroi se si mund të ndjehen përvojat në metaverse gjatë dekadës së ardhshme – nga lidhja sociale, te argëtimi, lojërat, fitnesi, puna, arsimi dhe tregtia. Ne njoftuam gjithashtu mjete të reja për t’i ndihmuar njerëzit të ndërtojnë për metaverset, duke përfshirë Platformën e Prezencës, e cila do të mundësojë përvoja të reja të realitetit të përzier në Quest 2 dhe një investim prej 150 milionë dollarësh në të mësuarit gjithëpërfshirës për të trajnuar gjeneratën e ardhshme të krijuesve./Teleskopi.info

 

Continue Reading