Connect with us

SHËNDETËSI

Bananet mund të ndihmojnë në humbjen e peshës

Published

on

Asnjë studim nuk ka testuar në mënyrë të drejtpërdrejtë efektet e bananeve në humbjen e peshës.

Megjithatë, bananet kanë disa atribute që duhet t’i bëjnë ata një ushqim ‘miqësor ‘ për humbjen e peshës.

Për fillestarët, bananet kanë relativisht pak kalori.

Një banane mesatare ka pak më shumë se 100 kalori – megjithatë ajo është gjithashtu shumë e shëndetshme dhe e mbushur me ushqyes të shumtë.

Ushqimi i më shumë fibrave nga perimet dhe frutave si banane ka qenë vazhdimisht e lidhur me peshën më të ulët të trupit dhe humbjen e saj.

Për më tepër, bananet janë të mbushura me niseshte rezistente, kështu që ata tentojnë të jenë një ushqim që të ngopë më shpejt, kështu që mund të zvogëlojnë oreksin tuaj.

Continue Reading