Connect with us

SHËNDETËSI

E dini sa shpesh duhet t’i ndërrojmë sfungjerët e enëve?

Published

on

Kur lajmë enët, fokusi kryesor është të sigurohemi që nuk ka mbetur asnjë papastërti dhe shkëlqejnë si të ishin të reja, por gjejeni çfarë? Shpesh harrojmë të kontrollojmë mjetet me të cilat po bëjmë pastrimin.

Tregohuni të sinqertë, sa të kujdesshëm jeni ju me sfungjerët?

Nëse nuk e dinit, sfungjerët mbledhin gjithë llojet e baktereve.

S’e vëmë në dyshim që i ndërroni shpesh, por a e dini sa shpesh duhen ndërruar në të vërtet?

Çdo dy javë, në kuzhinë duhet një sfungjer i ri për enët dhe sigurisht, para çdo larjeje duhet të merreni gjatë me pastrimin e tij. Patologët thonë se gjithë rreziku më i madh nga bakteret ndodhet në sfungjer, shkruan anabel. Mikrobet do të shtohen në kohë rekord dhe shanset për një infeksion, rriten.

Kujtoni që sa herë përdorni një sfungjer pa e pastruar më parë, një numër i madh bakteresh mblidhen aty. Ndonëse thamë që koha ideale për një sfungjer të ri është 1 herë në 2 javë, mos harroni se kjo varet nga fakti se sa shpesh e përdorni. Nëse vaktet i konsumoni rregullisht jashtë, mund ta lini dhe më gjatë, por nëse çdo ditë lani enë!

Continue Reading