Connect with us

SHËNDETËSI

Gratë më të rrezikuara nga aksidenti vdekjeprurës pas operimit të zemrës

Published

on

Gratë kanë më shumë gjasa të përjetojnë komplikime serioze pas operacionit të zemrës sesa burrat, zbulon një studim i ri.

Studiuesit thonë se pacientët femra gati 40 për qind kanë më shumë gjasa të kenë një rezultat të keq dhe rreth dy herë më shumë gjasa të kenë një sulm ose vdesin pas një procedure si pacientë meshkuj, njofton Klan Kosova.

Ata besojnë se gratë nuk mund të diagnostikohen me probleme të zemrës sa më shpejt që meshkujt janë apo se zemrat dhe enët e gjakut të grave janë më “të brishta” dhe, për rrjedhojë, kanë nevojë për procedura më delikate sesa ato që i nënshtrohen.

Ekipi, i udhëhequr nga Instituti i Kërkimeve Shëndetësore Lawson në Ontario, Kanada, thotë se shpreson që gjetjet që çojnë drejt kardiologëve të ushtrojnë mjekësi më të personalizuar, në krahasim me një qasje standarde për të gjithë pacientët e tyre,

Continue Reading