Statistikat tregojnë se sëmundja më shpesh shfaqet pas moshës 50-vjeç dhe është më e zakonshme te burrat.

Ndodh më së shpeshti në Japoni, Kinë, Kore dhe vendet e Amerikës Qendrore dhe të Jugut.

Për fat të keq, në përgjithësi nuk ka simptoma në fazat e hershme të sëmundjes.

Vetëm më vonë, ndërsa sëmundja përparon, vërehen simptomat e mëposhtme:

dhimbje barku

të përziera

të vjella

humbje e oreksit

ngopje e shpejtë

të vjella ose jashtëqitje

humbje e pashpjegueshme e peshës

Diagnoza fillimisht kryhet gastroskopia me biopsi. Për të përcaktuar progresin e sëmundjes, atëherë përdoren:ultratingullitomografia e llogaritur, ndonjëherë në kombinim me tomografinë e emisioneve pozitrontomografia e kompjuterizuar – , ndonjëherë në kombinim me tomografinë e emisioneve pozitronlaparoskopia – futja e një mini-kamere në zgavrën e barkutrezonanca magnetike.

Kur shihet se sa është përhapur sëmundja, përcaktohet trajtimi.