Connect with us

SHËNDETËSI

Limoni, permirëson shëndetin e zemrës

Published

on

Limoni është një burim i mirë i vitaminës C.

Një limon siguron rreth 31 mg vitaminë C, e cila është thelbësore për funksionimin e organizmit.

Hulumtimet tregojnë se frutat dhe perimet e pasura me vitaminë C zvogëlojnë rrezikun e sëmundjeve të zemrës.

Megjithatë, nuk është vetëm vitamina C që mendohet të jetë e mirë për zemrën tuaj. Fibra dhe komponimet e bimëve që gjinden në limon gjithashtu mund të ulin ndjeshëm disa faktorë që rrezikojnë zemrën.

Për shembull, një studim zbuloi se nëse hahen 24 gram ekstrakt fibra të frutave agrume rregullojnë nivelet e kolesterolit të përgjithshëm të gjakut.

Continue Reading