Connect with us

SHËNDETËSI

Meshkujt që bëjnë më shumë pompa, ulin rrezikun e sëmundjeve të zemrës

Published

on

Të bësh më shumë se dhjetë pompa ulë rrezikun për sëmundjet e zemrës, sulmit në zemër e po ashtu goditjeve në tru.

Njerëzit e moshës së mesme që mund të bëjnë më shumë se 40 pompa në një shëtitje kanë pasurnjë reduktim prej 96 për qind të rrezikut të sëmundjeve kardiovaskulare krahasuar me ata që janë në gjendje të bëjnë më pak se 10.

Dr Justin Yang në Harvard TH Chan Shkolla e Shëndetit Publik në Boston tha: ‘Gjetjet tona dëshmojnë se kapaciteti i shtytjes mund të jetë një metodë e lehtë dhe pa kosto për të ndihmuar në vlerësimin e rrezikut të sëmundjeve kardiovaskulare në pothuajse çdo mjedis.

Continue Reading