Connect with us

SHËNDETËSI

Patatet ju mbrojnë nga kanceri

Published

on

Patatet janë ndër ushqimet më të përdorura në botë.

Kjo perime ka shumë përfitime shëndetësore nëse konsumohet në formën e shëndetshme.

Fibrat, kaliumi, vitamina C, vitamina B6 dhe mungesa e kolesteroli, të gjitha këta përbërës që gjenden në patate ndihmojnë shëndetin e zemrës.

Patatet përmbajnë një sasi të konsiderueshme të fibrave. Fibra ndihmon në zvogëlimin e sasisë totale të kolesterolit në gjak, duke ulur kështu rrezikun e sëmundjeve të zemrës.

Hulumtimi i bazuar në NHANES thotë se konsumimi i sa më shumë kaliumit dhe sa më pak natrium është lidhur me një zvogëlimin e rrezikut të të gjithë shkaktarëve të vdekjes dhe sëmundjeve në zemër.

Continue Reading