Connect with us

SHËNDETËSI

Pse duhet ta filloni mëngjesin me një lugë mjaltë

Published

on

Mjalti i dhuron fuqi organizmit

Mëngjesi është shumë i rëndësishëm për shëndetin e mirë, dhe një veprim apo mosveprim i orëve të hershme ndikon në shëndetin dhe disponimin gjatë ditës.
Jo vetëm mjekësia popullore por edhe studime të ndryshme vlerësojnë se nisja e ditës duke konsumuar një lugë të vogël me mjaltë është mënyra ideale për t’i dhënë fuqi dhe energji organizmit përgjatë gjithë ditës.
Mjalti përmban sasi të vogla proteine, vitamine C dhe vitamina të tjera të rëndësishme. Vlerat më domethënëse të mjaltit vijnë nga mineralet që ai përmban.
Poashtu ai shihet si multivitamin. Mjalti i dhuron fuqi organizmit, ai është antioksidant si dhe armik i mikrobeve.

Continue Reading