Sigurisht që e keni pyetur vetën ndonjëherë se pse ilaçet duhet të pihen gjithmonë me ujë.

Por jo të gjithë njerëzit veprojnë kështu, edhe pse shoqërimi i ilaçeve pa ujë nuk preferohet dhe sjellë rreziqe.

Mjekët thonë se ilaçet, në varësi edhe të madhësisë mund të dëmtojnë ezofagun, madje mund të shkaktojnë deri edhe prerje të tij. Më herët edhe disa hulumtues turq kanë arritur në të njëjtin konkluzion.

Megjithatë, sipas hulumtimeve, pirja e hapave mund të shkaktojë edhe të vjella por edhe një tjetër rrezik është bllokimi pasi nuk mund të shkojnë në stomak, nëse pilula është më e madhe.

Për këtë mjekët rekomandojnë se medikamentet të shoqërohen me një gotë ujë.