Jemi në kohën kur ajri në vendin tonë sa vije e bëhet më i dëmshëm, përplot me kimikate e toksina të rrezikshme.

Kualiteti i ajrit shumë herë ka shënuar të jetë jo i përballueshëm për të dalë jashtë, por edhe nëse dalim duhet të jemi me maskë.

Rreziku që na kanoset nëse dalim pa maskë është tejet i madh, pasi që ne nuk thithim më ajër të pastër, por vetëm kimikatet e dëmshme.

Kështu problemet dhe komplikimet janë si paraqitja e asmës, probleme me mushkëritë e shumë sëmundje të tjera që lidhen me organet e frymëmarrjes.

Më të prekur ndaj rrezikut të komplikime me frymëmarrje janë fëmijët dhe të moshuarit, mushkëritë e të cilëve janë më të dobëta.

Simptomat e paraqitjes së rrezikut nga ajri i ndotur janë: kokëdhimbje, irritime në sy e hundë, skuqje rreth syve etj.