Connect with us

SHËNDETËSI

Si ta ndihmoni dikë që vuan nga depresioni?

Published

on

Kur dikush që njeh dhe e doni është në depresion klinik, ju do të donit të ishit me të apo ta ndihmonit atë.

Sidoqoftë, mbani në mend se ai është në një trajtim mjekësor, prandaj dhënia e ndihmës mund të thotë më shumë sesa thjesht të ofrosh një shpatull për të qarë.

Ka shumë gjëra që mund të bëni për t’i bërë ata të ndjehen më mirë, por kujdesi mjekësor mund të jetë ajo që ata vërtetë kanë nevojë për të rimarrë.

Këtu janë disa gjëra të dobishme që mund të bëni për dikë me depresion:

Realizimi i tretmanit është çelësi për shërim – inkurajoni ta bëjë

Bëhu më aktiv për rastin e tij

Fol rreth tij

Rri në kontakt me të

Lexo gjithçka rreth sëmundjes për ta ndihmuar

Inkurajoje për vizitat tek doktori

Kushtoji vëmendje

Continue Reading