Connect with us

STILI

​Për motrat distanca nuk ka rëndësi, janë të lidhura në zemër

Published

on

Motrat nuk shqetësohen për kohën apo distancën. Ato kanë një lidhje të padukshme që është kultivuar në zemrat e tyre.

E dimë të gjithë që lidhja vëllazërore është zakonisht një sistem mbështetjeje i jashtëzakonshëm.  Vëllezërit tanë dhe motrat tona janë ata anëtarë të familjes të cilët do bashkëpunojnë me ne për të gjithë jetën.

Ne ndajmë me ta një të shkuar, eksperienca dhe lidhje emocionale që zakonisht është e ndërtuar në një mënyrë shumë të veçantë në rastin e motrave.

Lidhja mes motrave na çon pas në vitet e fëmijërisë kur ‘luftonim’ për fustanet, për të vendosur autoritetin sepse duhet të ishim fëmija i parë i familjes, apo kur na kapte inati pse ishim më e vogla.

Lidhja mes motrave ushqehet nga dashuria që nuk skadon kurrë, që nuk kupton distancat dhe që shqetëson çdo ditë mirëqënien reciproke.

Sipas një studimi të bërë nga Universiteti i Illinoisit, marrëdhënia mes vëllezërve do të thotë fëmija kupton për herë të parë që ka një të ngjashëm me veten. Diçka esenciale kjo që prindërit duhet ta marrin në konsideratë.

Nga ana tjetër, gjëja më interesante e lidhjes mes motrave është se, zakonisht është diçka shumë komplekse vitet e para të fëmijërisë.

Megjithatë, kur arrijmë moshën e pjekurisë, kjo marrëdhënie kthehet në një shtyllë të mrekullueshme, një aleancë të jashtëzakonshme.

Continue Reading