Connect with us

STILI

Doni të humbni peshë? Shmangni së bëri këto gabime në mëngjes

Published

on

Që të gjithë kemi disa lloj zakonesh, të cilat mund të na kushtojnë por vështirë se heqim dorë nga to.

Disa nga zakonet e mëngjesit, sipas ekspertëve, mund të jenë përgjegjës për shtimin e peshës.

Më poshtë gjeni zakonet e mëngjesit që po bëjnë që ju të fitoni peshë në mënyrë të pakontrolluar:

Të ndërruarit e rrobave në errësirë

Sapo të ngrihesh nga shtrati, juve iu duhet t’i hapni dritaret dhe të lini dritën e diellit të depërtojë në dhomë. Një studim zbuloi se njerëzit që fusin dritën e diellit në dhomën e tyre në mëngjes kanë BMI më të ulët.

Shmangia e peshoreve

Sipas një studimi një-vjeçar, sa më gjatë që presim për të matur peshën, aq më shumë kemi tendenca për ta shtuar atë.

Shumë kafe dhe pothuajse fare ujë

Pirja e një filxhani të madh kafeje në mëngjes, pa përcjelljen e ujit mund të shkaktojë shtim të rëndë në peshë. Uji në thelb nxit metabolizmin tonë dhe e mban trupin dhe vëmendjen e trurit.

Continue Reading