Connect with us

KURIOZITETE

Lista me 11 shtetet më të sigurta, ndër to edhe Austria e Zvicra

Published

on

Siguria është një ndër treguesit kryesor të një jete të lumtur pasi studimet e shumta kanë treguar që kur një shtet është në paqe njerëzit e atij shteti janë automatikisht 35% më të lumtur se shtetet e tjera.

Nga analiza e 23 faktorëve të ndarë në tri kategori:

1.Niveli i sigurisë në shoqëri,

2. Në familje dhe

3. Konflikti ndërkombëtar dhe militarizimi rezultoi që Islanda është shteti më i lakmuar në botë pasi është vendi më paqësor, transmeton living, përcjell albinfo.ch.

Një tjetër vend nordik, Danimarka, zë vendin e dytë ndërsa Austria është vendi i tretë më i sigurt në botë. Nga 11 vende, tetë janë në Evropë.

Ja cilet janë 11 vendet më të sigurta në botë.

11. Finland

10. Sllovenia

9. Japoni

8. Kanada

7. Zvicra

6. Republika Çeke

5. Portugal

4. Zelanda e Re

3. Austria

2. Danimarka

1. Islanda/Teleskopi.info

Continue Reading